Mærsk Mc-Kinney juleshopper skibe for en milliard

Mærsk Mc-Kinney Møller har personligt bestilt to tørlastskibe til en værdi af en milliard kr. i Korea og entrerer således det lukrative tørlastmarked, der i de senere år har forgyldt rederier over hele verdenen, pånær A.P. Møller-Mærsk. Det skriver dagbladet Børsen.

Den 94-årige var stærkt imod, at A.P. Møller-Mærsk opgav sin tørlastforretning for fem år siden med tidligere topchef Jess Søderberg ved roret og forsøger nu selv at rette op på beslutningen, der sandsynligvis er en af de dyreste fejl i A.P. Møller-koncernens historie.

Skibsrederen, der også er storaktionær i A. P. Møller-Mærsk og er bestyrelsesformand for Almenfonden, der sidder på stemmeflertallet i Danmarks største olie- og rederivirksomhed, har netop bestilt to af de såkaldte capesize-skibe, der er den største klasse af tørlastskibe. Skibene kommer til at koste Mærsk Mc-Kinney Møller omkring en mia. kr. og bliver leveret i 2009 og 2010.

»Hr. Møller har altid haft skibe og han er blevet opmærksom på denne kontraheringsmulighed, som Hr. Møller syntes interessant, og derfor har han handlet,« siger Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent og højrehånd, Lars-Erik Brenøe til Børsen.