Maersk Line udvider flåden trods lav efterspørgsel

Med den laveste efterspørgsel siden finanskrisen overrasker Maersk Line ved i 2015 at have udvidet flåden med 27 nye fragtskibe.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Maersk Line oplever den laveste efterspørgsel siden finanskrisen, har fragtselskabet alligevel udvidet deres flåde med 27 fragtskibe i 2015.

Det kan måske undre, at Maersk Line vælger at købe nye skibe, når efterspørgslen er så lav, men ifølge selskabets CFO, Pierre Danet, er investeringen i nye skibe nødvendig for, at Maersk Line kan vokse i fremtiden, og at de kan forsvare deres markedsandel.

”Vores opgave er at flytte varer, og hvis vi skal udvide os, skal vi også kunne flytte flere varer, end vi gør nu. Derfor har vi brug for flere skibe,” sagde Pierre Danet onsdag formiddag til de fremmødte Mærsk-investorer ved selskabets årlige kapitalmarkedsdag.

På samme måde som økonomidirektøren gjorde, forklarer Jakob Stausholm, der er Chief Strategy & Transformation Officer i Maersk Line, at det giver mening for fragtselskabet at udvide flåden på nuværende tidspunkt.

”Vi har virkelig regnet meget på det her, og det ser godt ud, selv om markedet ikke gør det. Vi har brug for kapaciteten til at vokse, og vores investeringer er små i forhold til dem, der ellers er i vores netværk,” siger han.

Jakob Stausholm understreger herudover også, at antallet af Maersk Lines ordrer for 2015 stadig ligger under gennemsnittet for deres konkurrenter.