Maersk Line tror på vækst i 2010

Maersk Line ser lys forude på containerskibsmarkedet og holder fast i sin flåde på omkring 500 skibe.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker på et tidspunkt, hvor konkurrenterne vælger at skære i deres flåder som reaktion på overkapaciteten i markedet, skriver dagbladet Børsen.

Japanske Nippon Yusen Kaisha (NYK) har netop meddelt, at rederiet vil halvere sin flåde af egne containerskibe for at sænke omkostningerne og forbedre lønsomheden. Men Maersk Line har ikke tænkt sig at gå i NYKs fodspor.

»Vi har ikke umiddelbart planer om at reducere i antallet af egne skibe. Tværtimod tror vi på, at vores flåde fremover vil være større end i dag, for vi forventer vækst i markedet. Der er stadig en betydelig usikkerhed, men vi tror på en vækst på 3-5 pct. i antallet af transporterede containere i 2010 mod et fald på 10 pct. sidste år,« siger Morten Engelstoft, driftsdirektør i Maersk Line, til Børsen.

Maersk Lines flåde består i dag af 254 egne og 244 chartrede skibe, og den balance vil formentlig blive fastholdt fremover, oplyser Morten Engelstoft.

»Vi ejer i dag godt halvdelen af vores skibe og har dermed en del fleksibilitet, så vi kan tilbagelevere chartrede skibe, når det er nødvendigt. Det har vi gjort løbende, efterhånden som charteraftalerne udløber, men vi chartrer også nye skibe ind afhængig af vores behov, og det sker i dag til klart billigere priser end tidligere,« siger han.

Maersk Line sidder i dag på 15 pct. af det globale containerskibsmarked, men har i det seneste år måttet se sin markedsandel dale en anelse. Den udvikling vil ikke fortsætte, mener Morten Engelstoft.