Maersk Line skal skære mindst 4.000 job

Verdens største containerrederi, Maersk Line, skruer nu op for tempoet i den effektiviseringsproces, der skal sikre indtjeningen i fremtiden. Planen betyder blandt andet, at medarbejderstaben i Maersk Line skal reduceres med mindst 4.000 inden udgangen af 2017.

I dag onsdag har Maersk Line 23.000 ansatte på land på globalt plan. Rederiet venter, at den stab skal reduceres med mindst 4.000 ved udgangen af 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Maersk Line, som for nylig nedjusterede sine indtjeningsforventninger for 2015 med fire milliarder kr., er onsdag klar med en plan for, hvordan organisationen skal tilpasses de nye markedsudsigter.

I en pressemeddelelse oplyser Maersk Line, at man vil reducere sin netkapacitet og udskyde investeringer i ny kapacitet. Samtidig skal driftsomkostningerne reduceres, og organisationen skal forenkles.

I lyset af den lavere efterspørgsel skal de nye initiativer gøre det muligt for Maersk Line at vokse mindst på niveau med markedet for at forsvare sin markedsledende position.

I løbet af de næste to år, vil Maersk Line reducere sine årlige salgs- og administrationsomkostninger md 250 mio. dollar, startende med 150 mio. dollar i 2016.

»Vi er på en rejse for at omdanne Maersk Line. Vi vil gøre organisationen slankere og mere enkel. Vi ønsker at forbedre vores kundeoplevelse digitalt og på samme tid arbejde så effektivt som muligt,« skriver Maersk Lines topchef, Søren Skou.

I dag har Maersk Line 23.000 ansatte på land på globalt plan. Rederiet venter, at den stab skal reduceres med mindst 4.000 ved udgangen af 2017, og rederiet satser på at det overvejende kan ske ved naturlig afgang, så antallet af deciderede fyringer kan minimeres.

»Vi er færre mennesker i dag end for et år siden. Vi vil være færre næste år og det følgende år. Det er ikke let at tage disse beslutninger, men de er nødvendige skridt for at omdanne vores branche,« skriver Søren Skou.

For at imødegå den afdæmpede aktivitet på fragtmarkedet vil Maersk Line reducere sin netværkskapacitet resten af året og gennem hele 2016. Rederiet har desuden besluttet ikke at udnytte sin option på køb af 8 skibe, ligesom beslutningen om at udnytte optionen på yderligere 8 skibe er udskudt.