Maersk Line har presset omkostningerne ned og opjusterer

Maersk Line hæver forvetninger til 2014 efter betydeligt fremgang i indtjeningen i tredje kvartal. Lavere omkostninger og bedre fragtrater er årsagen.

Foto: Asger Ladefoged

Maersk Line, verdens største containerrederier, opjusterer forventningerne efter endnu et kvartal med lavere omkostninger. Rederiet ligger nu betydeligt over gruppens samlede krav til afkast, fremgår det af regnskab for tredje kvartal

»Forbedringer er drevet af lavere enhedsomkostninger skabt genne fortsat fokus på operationelle omkostninger,« skriver ledelsen.

Maersk forventer nu et resultat over to mia. dollar i 2014. Tidligere lød skønnet for i år på en indtjening, der var betydeligt over 1,5 mia. dollar. Rederiet opnåede en betydelig fremgang i kvartalet til 685 mio. dollar fra 131 mio. dollar sidste år.

Udover lavere omkostninger skyldes fremgangen samtidig højere gennemsnitlig fragtrater. Afkast af den investerede kapital steg til 13,5 pct. i tredje kvartalet fra 10,9 pct. i samme periode i fjor.  Tallet er central i virksomheden, hvor de enkelte dele skal levere mindst 10 pct.

Væksten i det globale marked viste en moderat vækst på lidt over tre pct. Det globale efterspørgsel er i øjeblikket trukket af de vestlige lande, mens tendensen i udviklingslandene er, at væksten er aftagende, skriver Maersk Line.  Rederiet regner med en vækst i 2014 på 3-5 pct. mod tidligere 4-5 pct.