Maersk Line får russisk konkurrencebøde - har appelleret afgørelsen

A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er uenig i en bøde på 85 mio. kr., som de russiske konkurrencemyndigheder, FAS, netop har udskrevet til rederiet i en sag om koordinering af priser.

Arkivfoto. A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, er uenig i en bøde på 85 mio. kr., som de russiske konkurrencemyndigheder, FAS, netop har udskrevet til rederiet i en sag om koordinering af priser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Line bekræfter bøden over for Shippingwatch og skriver i en kommentar:

- Vi har noteret os beslutningen i FAS. Vi appellerede hovedsagen og afgørelsen i proceduren, idet vi er uenige i at have indgået i nogen form for brud på russisk lov. Vi mener fortsat, at sagen bedst løses uden for domstolene. Vi ønsker at fortsætte de konstruktive forhandlinger, som vi har lige nu med FAS i den henseende. Mens de forhandlinger står på, ønsker vi ikke at give yderligere kommentarer, skriver rederiet i udtalelsen.

De russiske konkurrencemyndigheder fandt i december 2015 Maersk Line, CMA CGM, Hyundai Merchant Marine, Evergreen og Orient Overseas Container Lines skyldige i at koordinere priser på ruter fra Asien til St. Petersborg i perioden 2012-2013.