Maersk Line betaler for at bryde embargo

Maersk Line har brudt et amerikansk handelsembargo. Det koster selskabet 3 mio. dollar (17 mio. kroner) til USA, skriver shippingavis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele 4.714 laster har Maersk Line fragtet enten til eller fra Sudan eller Iran i perioden 2003-2007, hvor et amerikansk indregistreret skib blev brugt til en del af ruten.

Dermed er en amerikansk handelsembargo blevet brugt, og det har nu kostet rederiet 3 mio. dollar (17 mio. kr.) i et forlig med den amerikanske stat. Det skriver shippingavisen Lloyd's List på sin hjemmeside.

Det er det amerikanske skatteministeriums kontor for kontrol af fremmede aktiver, OFAC, som har fundet rederiet skyld i aktiviteter, der "betød reel skade på sanktionsprogrammets målsætning ved at være en økonomisk fordel for Sudan og Iran", rapporterer Lloyd's List.

Mærsk Line har nu taget nødvendige tiltag

OFAC understreger dog samtidig, at Maersk Line senere har foretaget "betydelige og effektive udbedrende foranstaltninger".

En talsperson for Maersk Line bedyrer over for shippingavisen, at man har taget de nødvendige tiltag.

- Vi anerkender vores forpligtelse til at følge amerikanske handelsrestriktioner, og i løbet af undersøgelsen har Maersk Line opdateret det globale håndteringssystem for at sikre overensstemmelse med reglerne, siger talspersonen ifølge Lloyd's List.

De 4714 sejladser fandt sted fra januar 2003 til oktober 2007.

RB-Børsen