Maersk Line åbner rute til Cuba fra Nordeuropa

Maersk Line kan nu tilbyde sine kunder transport af containere til Mariel i Cuba fra en lille håndfuld havne i Nordeuropa.

Foto: CARMEN JASPERSEN.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af Maersk Lines hjemmeside.

Ifølge containerrederiet er der tale om de hurtigste transittider på markedet, som forbinder Cuba med de vigtigste nordeuropæiske havn. De europæiske havne er Rotterdam i Holland, Bremerhaven i Tyskland, Tilbury i Storbritannien og Cork i Irland.

Cuba har 11 mio. indbyggere og industrier, som blandt andet beskæftiger sig med petroleum, nikkel, medicinalprodukter og tobak. Samtidig importerer det caribiske land madvarer, maskineri og kemikalier.

Landets samhandel med omverdenen ventes at øges, efter at USA's præsident, Barack Obama, i marts aflagde Cuba et historisk besøg. Barack Obamas besøg er resultatet af et diplomatisk tøbrud mellem Cuba og USA, som blev indledt i december 2014.

Siden da har USA åbnet en ambassade i østaten og lempet nogle af sine økonomiske sanktioner.

Cuba er dog fortsat underlagt en økonomisk embargo fra USA's side. Barack Obama har bedt den amerikanske kongres ophæve embargoen, men det har Republikanerne ind til videre blokeret herfor.