Mærsk-ledelsen under stort investorpres for opsplitning

Ledelsen i A.P. Møller-Mærsk er under maksimalt pres for at diske op med gode svar, når virksomheden sidst i denne måned kommer med en ny plan for sin fremtidige strategi og struktur. Det skriver Finans.

»River Mærsk ikke selskabet over på en eller anden måde, vil investorerne rive kursen i stykker,« siger Morten Imsgard, Mærsk-analytiker i Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorerne har allerede gjort Mærsk-aktien ca. 40 mia. kr. mere værd i forventning om, at noget stort er under opsejling, så status quo vil ifølge flere Mærsk-kendere være en fiasko af dimensioner. Derfor er Mærsk tvunget til at komme med en form for opsplitning i to eller flere enheder.

»River Mærsk ikke selskabet over på en eller anden måde, vil investorerne rive kursen i stykker. Selve strategisnakken er en erkendelse af, at tingene ikke er holdbare, som de er - og gør man så ikke noget, vil det være ekstremt skuffende,« siger Morten Imsgard, Mærsk-analytiker i Sydbank, til Finans.

Han peger på, at en status quo-udmelding fra Mærsk er usandsynlig og vil betyde, at investorerne igen vil rette blikket mod markedsvilkårene for Mærsk, og de ser ikke for gode ud med tvivl om fremtiden for containerfarten og olieprisen.

»Jeg tror, at markedet forventer en håndgribelig plan, hvor man tydeligt skitserer, om man bliver eller afvikler de enkelte forretningsområder - og forklarer berettigelsen af de enkelte forretningsområder. Man forventer, at en opsplitning af Mærsk skaber værdi,« siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg hos Formuepleje.

Mærsk ønsker over for Finans endnu ikke at kommentere eller foregribe udkommet af det strategiske arbejde.