Mærsk lancerer nyt onlineprodukt: Vil bryde med overbookinger

A.P. Møller-Mærsk A/S kommer med årsregnskab
A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.

Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Mærsk i en pressemeddelelse tirsdag morgen. Det sker desuden til en fast pris, som aftales på forhånd.

Ifølge transport- og logistikkoncernen er produktet et led i strategien om at simplificere værdikæden.

Ifølge Mærsk er det ikke unormalt at se overbookinger på op til 30 pct., hvilket er med til at skabe usikkerhed for kunderne, når de skal have fragtet deres varer.

»Med Maersk Spot giver vi fuld synlighed over prisen og vilkår, der sikrer, at lasten kommer om bord. I sidste ende giver det kunderne mulighed for at flytte deres gods på en enklere og mere pålidelig måde,« siger Silvia Ding, der er chef for Ocean-produkter hos Mærsk.

Garantien for, at fragten bliver lastet, betyder, at kunden skal betale et gebyr, hvis den afbestiller fragten igen, mens Mærsk forpligter sig til at kompensere kunden, i tilfælde af at fragtet ikke kommer med som lovet.

Maersk Spot gør det muligt for kunderne at søge og finde de bedste rater online, og den samlede pris vil være beregnet og fast, så snart kundens booking bekræftes.

Det er lige nu muligt for kunder at booke gennem Maersk Spot på alle ruter - undtagen ind og ud af USA. Produktet er i øjeblikket tilgængeligt som en BETA-side, og det vil blive fuldt implementeret på Mærsks hjemmeside i starten af august.

/ritzau/FINANS