Mærsk-konkurrent ramt af hackerangreb

Foto: FREDERIC J. BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Containerbranchen er igen blevet mål for hackere, der giver forstyrrelser i driften.

Det kinesiske containerrederi Cosco Shippings kontorer i USA blev tirsdag ramt af et cyberangreb. Det skriver branchemediet Journal of Commerce (JOC).

Shippingavisen Lloyd's List beretter endvidere, at der var tale om et såkaldt ransomware-angreb, hvor hackerne kræver løsepenge for informationer eller for at låse ramte systemer op. Coscos medarbejdere er blevet opfordret til at undgå "mistænkelige" e-mails.

På sin hjemmeside skriver Cosco, at lokalnetværket, telefonerne og andre systemer i USA er brudt ned, og at visse e-mailadresser også er utilgængelige. Ifølge JOC er den amerikanske afdeling ikke i stand til at kommunikere normalt med sine skibe, kunder, speditører og havne.

- For en sikkerheds skyld har vi lukket forbindelserne til andre regioner ned for at undersøge yderligere.

De andre dele af Cosco-forretningen, som især er stor i Asien, er ikke ramt.

Cosco er verdens fjerdestørste containerrederi og på vej til at overtage tredjepladsen ved at købe en mindre konkurrent, OOCL.

Branchens gigant, danske Maersk Line, blev i 2017 ramt af et omfattende hackerangreb, der lagde forretningen ned i flere dage og endte med at koste mellem 250 og 300 mio. dollar (1,6 til 1,9 mia. kr.).

/ritzau/FINANS