Mærsk-konkurrent ramt af hackerangreb

Foto: FREDERIC J. BROWN

Containerbranchen er igen blevet mål for hackere, der giver forstyrrelser i driften.

Det kinesiske containerrederi Cosco Shippings kontorer i USA blev tirsdag ramt af et cyberangreb. Det skriver branchemediet Journal of Commerce (JOC).

Shippingavisen Lloyd's List beretter endvidere, at der var tale om et såkaldt ransomware-angreb, hvor hackerne kræver løsepenge for informationer eller for at låse ramte systemer op. Coscos medarbejdere er blevet opfordret til at undgå "mistænkelige" e-mails.

På sin hjemmeside skriver Cosco, at lokalnetværket, telefonerne og andre systemer i USA er brudt ned, og at visse e-mailadresser også er utilgængelige. Ifølge JOC er den amerikanske afdeling ikke i stand til at kommunikere normalt med sine skibe, kunder, speditører og havne.

- For en sikkerheds skyld har vi lukket forbindelserne til andre regioner ned for at undersøge yderligere.

De andre dele af Cosco-forretningen, som især er stor i Asien, er ikke ramt.

Cosco er verdens fjerdestørste containerrederi og på vej til at overtage tredjepladsen ved at købe en mindre konkurrent, OOCL.

Branchens gigant, danske Maersk Line, blev i 2017 ramt af et omfattende hackerangreb, der lagde forretningen ned i flere dage og endte med at koste mellem 250 og 300 mio. dollar (1,6 til 1,9 mia. kr.).

/ritzau/FINANS