Mærsk-konkurrent planlægger at købe megaskibe

Den franske rederivirksomhed CMA CGM planlægger efter sigende at købe nye containerskibe med kapacitet på 20.000 tyvefodscontainere, teu.

Den franske rederivirksomhed CMA CGM planlægger efter sigende at købe nye containerskibe med kapacitet på 20.000 tyvefodscontainere, teu. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK

Ifølge Ship & Bunker har tre værfter bekræftet overfor Fairplay, at de er i dialog med Mærsk-konkurrenten i forbindelse med en potentiel ordre på nye containerskibe.

Værfterne, der er i forhandling med det franske rederi, er Hyundai Heavy Industries, Samsung Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, DSME.

- CMA CGM har været i drøftelser med os om containerskibe. Vi ved ikke, hvor mange skibe CMA CGM vil bestille eller prisen på dette tidspunkt. Vi tror ikke, at DSME er det eneste værft der er i dialog med CMA CGM for denne ordre, siger en talsmand fra Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Ship & Bunker har tidligere beskrevet, at CMA CGM er i gang med en overtagelse af Singapore-baserede Neptune Orient Lines for 2,4 mia. dollar.