Mærsk-kemikalietanker sprunget læk efter kollision ved Houston

Tankskibet Carla Mærsk lækkede giftige kemikalier ud i Houston-kanalen mandag aften dansk tid efter at være blevet påsejlet i kraftig tåge af fragtskib fra Liberia.

Carla Mærsk Fold sammen
Læs mere
Foto: US COAST GUARD /Dustin Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der lugtede kraftigt af benzin omkring Houston mandag aften, efter at kemikalietankskibet Carla Mærsk blev påsejlet i tåge af et fragtskib fra Liberia.

Ingen personer menes at være kommet til skade ved sammenestødet, men Mærsk-skibet havde 26 millioner liter MTBE i tankrummet - et produkt der tilsættes til benzin for at forhøje oktanværdien - og den miljøskadelige væske lækkede fra tre af skibets tankrum og ud i vandet.

Det tog 90 minutter at stoppe lækagen af den miljøskadelige væske, og der er ikke overblik over hvor meget, der nåede at løbe ud.

Houston-kanalen, som forbinder havnen i millionbyen af samme navn med den Den Mexikanske Golf blev straks lukket i begge retninger, og kystvagten sendte helikoptere i luften for at kigge efter kemikalieudslippet.

»Når dette kemikalie er i flydende form, flyder det på vand og er giftigt for både mennesker og dyr, men man kan lugte det længe inden, man når forgiftningsniveasu, så vi opfordrer alle på vandet til at blive væk fra områder, hvor man kan luigte udslippet,« sagde repræsentanter for den amerikanske kystvagt ifølge USA Today.

I Morgans Point, som er byen tættest på ulykkesstedet blev 300 beboere bedt om at søge ly indenfor, lukke døre og vinduer og slukke for eventuelle air condition-anlæg.

Billeder frigivet af kystvagten viser kraftig skade på siden af Carla Mærsk, som blev lagt for anker straks efter ulykken.

TV: Se optagelser af Carla Mærsk ligge for anker her