Mærsk-kapring bliver til bog og film

Den dramatisk kapring af Mærks-skibet Maersk Alabama og den efterfølgende gidseltagning af kaptajn Richard Phillips bliver nu til en bog og måske også en Hollywood-film.

Kaptajn Richard Phillips fra Maersk Alabama blev kendt, da han i april sidste år blev taget som gidsel af somaliske pirater. Nu har han skrevet en bog om sine oplevelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Herb Swanson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten et år efter den højspændte kapring og gidseltagning på Mærsk-skibet Maersk Alabama, er der nu udsigt til, at dramaet får endnu en tur i mediemøllen. Kaptajnen på det amerikansk indregistrede skib er nemlig klar med en bog om hans oplevelser, da skibet blev kapret og han senere taget som gidsel ud for Somalias kyst.

Kapringen af Maersk Alabama endte med en dramatisk redningsaktion fra den amerikanske flåde, hvor tre pirater blev dræbt. Inden da havde skibet været under piraternes kontrol i flere dage - og kaptajnen var senere blevet taget med som gidsel ombord på en mindre redningbåd. 

Spået bestsellert


Den oplevelse udkommer nu i bogform, hvor kaptajn Richard Philips fortæller om sin tid hos piraterne. "A captain's duty: Somali pirates, Navy SEALS and dangerous days at sea" bliver titlen på bogen, der udkommer i USA i dag, og allerede nu bliver spået en plads på boghandlernes bestsellert-lister. Ikke mindst fordi gidseldramaet blev fulgt tæt af de amerikanske medier, der udråbte kaptajnen til lidt af en helt.

Kaptajnen forsøgte under sit fangeskab at flygte fra piraterne. Det lykkedes dog ikke, før soldater fra den amerikanske flåde kom ham til undsætning. Efter sin frigivelse har kaptajnen blandt andet ernæret sig som taler rundt omkring i USA. Kaptajnen har dog ikke kunne bevare sit helteimage helt uplettet. Blandt andet har andre besætningsmedlemmer anklaget ham for pynte på historien om kapringen for at stå i et bedre lys.

Stjerne fra Hollywood


Historien om Maersk Alabaman står ikke kun til at blive fortalt i bogform. I følge rygter udgør historien om skibet også inspiration til en Hollywood-film, der er på vej i produktion. Her vil blandt andet Samuel L Jackson og Kevin Spacey medvirke. Det vides endnu ikke, om Mærsk stiller et skib til rådighed for optagelserne.