Mærsk jagter verdens største gasfelt i Iran

A.P. Møller-Mærsk er i slutforhandlinger omkring udvikling af et stort oliefelt i Iran, der støder op til det felt i Qatar, som konglomeratet mistede i juli i fjor.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller-Mærsk er i slutforhandlinger omkring udvikling af et stort oliefelt i Iran, der støder op til det felt i Qatar, som konglomeratet mistede i juli i fjor.

Det skriver Børsen.

Kilder med indsigt i forløbet melder således til avisen, at Mærsk skulle have en delegation i Iran, hvor man forhandler med Irans nationale olieselskab, National Iranian Oil Company (NOIC) om udvikling af feltet South Pars, der er verdens største gasfelt.

Og ifølge Irans viceminister for olie Ali Kardor varer det ikke længe før kontrakterne på feltet ligger klar. Han annoncerede således allerede i slutningen af februar til det iranske nyhedsbureau Mehr, at kontrakterne snart skulle skrives under.

South Pars, som der forhandles om, ligger klos op ad oliefeltet Al Shaheen i Qatar, hvor Maersk Oil i 25 år var partner, men hvor kontrakten udløb i juli 2016.

På feltet i Qatar har Maersk Oil udviklet kompetencer omkring horisontale boringer, hvilket nu bliver efterspurgt på den iranske side af grænsen. Lykkes det selskabet at lande kontrakten, vil det på sigt dæmpe det markante fald i Mærsks olieproduktion, der bliver tilfældet, når licensen i Qatar endeligt afsluttes.

Chefanalytiker hos Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, mener, en øget produktionsvolumen for Maersk Oil især er vigtig i forhold til en mulig kommende separat børsnotering af forretningsdelen.

/ritzau/FINANS