Mærsk investerer milliarder i afrikansk olie

Maersk Oil køber sig ind i en række afrikanske olieaktiviteter i Kenya og Etiopien. Mærsk betaler her og nu godt 2,5 mia. kr for at komme ind i fem olielicenser. Den samlede investering kan løbe op i 5,8 mia. kr.

Foto: CLAUS FISKER. Maersk Oil køber sig ind i en række afrikanske olielicenser.
Læs mere
Fold sammen

Mærsks olieforretning lader mandag morgen milliarderne ruller og køber sig ind i en række afrikanske olielicenser i Kenya og Etiopien. Det danske selskab lægger i første omgang godt 2,5 mia. kr. på bordet, som bliver betalt til Africa Oil Corporation, der til gengæld afstår halvdelen af sine aktier i tre efterforskningslicenser i Kenya og to i Etiopien. Det oplyser Maersk Oil mandag morgen i en pressemeddelelse.

Den samlede investering i de fem afrikanske olielicenser kan med tiden løbe om op i 5,8 mia. kr.

I meddelelsen fra Mærsk bliver købet af topchef i Maersk Oil, Jakob Thomasen, beskrevet som en »vigtig langsigtet investering«.

Mærsk har købt sig ind i licenser, der et område på omkring 100.000 kvadratkilometer, hvor der er gjort otte nyere oliefund. Fire af blokkene i dette område hører under det britiske selskab Tullow Oil, men den resterende del styres af Africa Corporation Oil.

»Maersk Oil er opsat på at forfølge profitabel vækst ved at fokusere på at ekspandere inden for vores kernegeografiske områder. I tillæg til det er vi i færd med at genopbygge vores efterforskningsaktiviteter med nye arealer og positioner med endnu ikke udviklede fund, så vi kan balancere risikoprofilen i vores portefølje. Denne aftale med Africa Oil er et eksempel på dette, siger Jakob Thomasen ifølge meddelelsen.

Mærsk-gruppen er som helhed repræsenteret i 45 afrikanske lande.

For 14 dage siden var Maersk Oil ude med den store sparekniv, da det blev meldt ud, at hver tiende medarbejder - eller omkring 1250 ansatte vil have mistet jobbet i løbet af 2015. Den altoverskyggende årsag til fyringerne i olieforretningen er den lave oliepris.