Mærsk investerer i colombiansk containerhavn

Mærsks havneselskab, APM Terminals, har sammen med Colombia-baserede Compañia de Puertos Asociados (Compas) underskrevet en joint venture aftale, der handler om i fællesskab at styre og drive Compas' eksisterende Cartagena terminal.

Foto: CLAUS BJØRN LARSEN. ARKIVFOTO. Mærsks havneselskab, APM Terminals, har sammen med Colombia-baserede Compañia de Puertos Asociados (Compas) underskrevet en joint venture aftale, der handler om i fællesskab at styre og drive Compas' eksisterende Cartagena terminal.
Læs mere
Fold sammen

Det oplyser APM Terminals i en pressemeddelelse torsdag.

APM Terminals og Compas vil sammen investere for over 200 mio. dollar i opgradering og udvidelse af Cartagena-terminalen, herunder såkaldt "state-of-the-art" terminaludstyr.

Opgraderingen vil ifølge det lyseblå konglomerats havneselskab tredoble den årlige gennemløbskapacitet for terminalen, sådan at den kan håndtere de større fartøjer, der måtte gå igennem den udvidede Panamakanal.

Mens Compas vil fortsætte som koncessionshaver, vil APM Terminals have en ejerandel på 51 pct. af det joint venture, som kommer til at drive faciliteten.

Aftalen mellem parterne kommer til at afhænge af de relevante myndigheders godkendelse, oplyser APM Terminals i meddelelsen.

TV: Derfor kunne Mærsk overraske med regnskab