Mærsk indgår i nyt samarbejde

Maersk Line, Mediterranean Shipping Company (MSC) og Hyundai Merchant Marine (HMM) indgår nyt strategisk samarbejde.

MV Maersk Mc-Kinney Moller, the world's biggest container ship, arrives at the harbour of Rotterdam in this August 16, 2013 file photo. Danish shipping and oil group A.P. Moller-Maersk reported a fourth-quarter net loss of $2.5 billion on February 10, 2016 after booking impairments of $2.6 billion on its oil assets. REUTERS/Michael Kooren/Files Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL KOOREN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den såkaldte 2M-alliance mellem Maerks Line og Mediterranean Shipping Company (MSC) indgår et nyt strategisk samarbejde med sydkoreanske Hyundai Merchant Marine (HMM) om havnepladser.

Det oplyser Maersk Line.

Helt konkret giver det nye samarbejde rederierne mulighed for indbyrdes at bytte og købe såkaldte slots, der er den tid, der er afsat til rederierne i en bestemt havn.

Det har allerede været tilfældet for 2M-alliancen, men den bliver nu udvidet med det sydkoreanske selskab.

Overtager en række fartøjer

Aftalen byder desuden også på, at Maersk Line og MSC overtager en række fartøjer, som har været en del af HMMs flåde.

Aftalen mellem de tre rederier ligger udenfor 2M-aftalen mellem Maersk Line og MSC, men vil åbne op for, at HMM kan benytte sig af 2M-netværket, oplyser Maersk Line.

For Maersk Line vil det nye samarbejde byde på nye muligheder ikke mindst i Stillehavet. Det siger driftsdirektør i Maersk Line, Søren Toft i forbindelse med annonceringen af samarbejdet.

»Vi er glade for at træde ind i et strategisk samarbejde med HMM, der er Koreas førende containerrederi. Samarbejdet vil give os mulighed for styrke 2M-netværket og vores tilstedeværelse på det vigtige Stillehavsmarked,« siger Søren Toft.

Aftalen mellem de tre rederier skal træde i kraft primo april 2017 og er i første omgang bestemt til at vare tre år med mulighed for forlængelse.

Maersk afviste opkøb

Maersk Line, MSC og HMM annoncerede i juni, at de var i dialog om en udvidelse af 2M-alliancen med det koreanske rederi, der modsat et andet sydkoreansk selskab, Hanjin Shipping, har fået tilsagn om massiv offentlig støtte for at overleve, mens Hanjin Shipping måtte gå i betalingsstandsning den 31. august, skriver Shippingwatch.dk

En af de to vigtigste forudsætninger for den koreanske regerings deltagelse i en økonomisk redningsplan af Hyundai har ellers været, at rederiet skal indgå i en af de store container-alliancer.

Nu må HMM imidlertid tage sig til takke med et strategisk samarbejde med Maersk Line og MSC i stedet for et traditionelt alliance-samarbejde.

Tidligere i år beskrev Berlingske Business, at Maersk Line afviste at ville opkøbe de to Sydkoreanske konkurrenter, Hyundai Merchant Marine og Hanjin Shipping.