Mærsk i front for ny erhvervsorganisation

Den danske offshore-industri vil samle sig i foreningen Olie Gas Danmark, der skal være uafhængig af de nuværende store erhvervsorganisationer som DI, Dansk Erhverv og Rederiforeningen.

Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Shippingwatch.

Maersk Oils Franz Willum Sørensen skal stå i spidsen for den nye forening, og Martin Peter Næsby forlader Maersk Oil for at blive direktør i den nye forening.

Den nye direktør fortæller til Shippingwatch, at ambitionen er, at samle mere end 100 medlemmer af den nye organisation.

- At Olie Gas Danmark formelt er en selvstændig organisation betyder ikke, at organisationen står i opposition til de andre erhvervsorganisationer i Danmark. Snarere tværtimod. Det ligger os nemlig meget på sinde, at etableringen af Olie Gas Danmark også markerer starten på et nyt og frugtbart samarbejde med alle andre organisationer, hvad angår olie og gaspolitikken. Langt de fleste af vores medlemmer har jo stadig deres overenskomstmæssige tilknytning til f.eks. DI eller Rederiforeningen, siger Martin Næsby til shippingmediet og fortsætter:

- Der er et stort uudnyttet potentiale i den danske produktion af olie og gas. Det er klart vurderingen fra førende eksperter, at Nordsøen langt fra er ved at løbe tør for olie og gas. Der ligger således fortsat milliarder i indtægter og tusinder af arbejdspladser og venter i Nordsøen. Vi tror på, at en samling af branchen i en organisation kan hjælpe med til, at indfri dette potentiale.