Mærsk: Her er de udenlandske finanshuses dom efter opsplitningen

Opdelingen af Mærsk kan øge selskabets værdiansættelse og være med til at styrke væksten.

Statoil kunne være en mulig køber af Johan Sverdrup-feltet. Og Maersk Line kan få nemmere ved at vokse via fusioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Statoil kunne være en mulig køber af Johan Sverdrup-feltet. Og Maersk Line kan få nemmere ved at vokse via fusioner.

Sådan lyder vurderingerne fra nogle af de store udenlandske finanshuse ifølge Bloomberg News oven på torsdagens nyhed om, at Mærsk deler sig i to, så virksomheden fremover kommer til at bestå af en transport- og logistikdivision og en energidivision. Samtidig vil selskabet forsøge at skille sig af med alle olierelaterede forretningsenheder.

GOLDMAN SACHS: KAN ØGE VÆRDIANSÆTTELSEN

Finanshuset Goldman Sachs vurderer ifølge Bloomberg, at opsplitningen af Mærsk åbner for en mulighed om at øge værdiansættelsen af selskabet.

Derudover lyder vurderingen, at det genfundne fokus på transport vil lede til højere vækst og give kapitalafkast på mellemlang sigt.

Goldman Sachs har anbefalingen "neutral" af Mærsk-aktien og et kursmål på 11.800 kr.

CREDIT SUISSE: STATOIL KAN VÆRE KØBER

Den schweiziske storbank Credit Suisse forventer blandt andet en positiv markedsreaktion. Ydermere forventer banken, at norske Statoil vil være interesseret i Johan Sverdrup-feltet, der udgør en væsentlig del af værdien af Maersk Oil.

Det skriver Bloomberg News.

Credit Suisse har anbefalingen "outperform" af Mærsk-aktien og et kursmål på 12.345 kr.

CLARKSONS: LINE KAN VOKSE MED OPKØB

Clarksons Platou Securities vurderer, at det oven på opdelingen af selskabet vil blive nemmere for Maersk Line at vokse gennem fusioner og opkøb og andre containerrederier.

Clarksons har anbefalingen "køb" af Mærsk-aktien og et kursmål på 11177 kr.