Mærsk henter ny finanschef til havnene fra Shell

Mærsk-koncernens havneselskab, APM Terminals, har ansat en ny finansdirektør. Stillingen er gået til hollandske Katja Otten, bekræfter APM Terminals over for mediet Shippingwatch. Hun har haft stillingen siden 1. maj i år.

Arkivfoto. Mærsk-koncernens havneselskab, APM Terminals, har ansat en ny finansdirektør. Stillingen er gået til hollandske Katja Otten. Fold sammen
Læs mere
Foto: BAS CZERWINSKI

Katja Otten kommer til Mærsk-gruppen fra 20 år i kæmpekoncernen Royal Dutch Shell, hvor hun senest har været finanschef for Integrated Gas Projects.

Hun afløser Henrik L. Pedersen, der i starten af året skiftede til en rolle som kommerciel direktør i APM Terminals. I mellemtiden har posten været besat af Joe Nicklaus, som nu er fulgt med den tidligere havnedirektør, Kim Fejfer, til Mærsk-familiens holdingselskab, APM Holding.

APM Terminals har skiftet meget ud i ledelsen i de sidste år - dels i 2015 i forbindelse med tre chefer, der blev fyret for brud på de interne regler, og dels i vinteren 2016-2017 som konsekvens af Mærsk-koncernens strategiskifte.

APM Terminals er udset en større rolle i gruppens fremtid, idet havnedivisionens kompetencer skal integreres tættere med især containerskibsfarten i Maersk Line og logistikselskabet Damco. Den nye strategi er Mærsks bud på at tiltrække flere transportkunder, mens de gamle satsninger inden for energi, herunder Maersk Oil og Maersk Drilling, er på vej væk fra konglomeratet.