Mærsk havnene tjente 1145 mio. kr.

APM Terminals, havnedivision i A.P. Møller - Mærsk, klarede sig bedre end ventet på bundlinjen i tredje kvartal af 2013. Havneforretningen omsatte for 6326 mio. kr. og bundlinjen (NOPAT) var på 1145 mio. kr.

APM Terminals forventer fortsat et bedre resultat end i 2012 (701 mio. dollar) baseret på resultatet for de første ni måneder og understøttet af containermængder fra nye terminaler samt forbedringer af produktiviteten i eksisterende faciliteter. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 6229 mio. kr. og 985 mio. kr. på bundlinjen, ifølge et estimat indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt.

I samme kvartal af 2012 var der i havneforretningen en omsætning på 6263 mio. kr. og et bundlinjeresultat på 935 mio. kr.

Divisionen øgede mængderne med 4 pct. i forhold til samme periode sidste år og nåede 9,3 mio. tyve fondscontainere (TEU). Afkastet af den investerede kapital var på 14,2 pct. Ifølge Drewry steg det totale marked for containerterminaler i TEU med 4 pct. i tredje kvartal og 3 pct. i årets første ni måneder.

Det fremgår i øvrigt, at mængderne fra kunder uden for Gruppen steg med 6 pct. i årets første ni måneder og nåede 50 pct. af den samlede mængde mod 48 pct. i de første ni måneder af 2012.

- Omsætningen steg med 7 pct. som følge af et højere aktivitetsniveau samt højere byggeomsætning på vegne af visse koncessionsgivere, hvilket også reducerede EBITDA-marginen. Resultatet for associerede virksomheder og joint ventures, der primært er placeret i markeder med høj vækst, steg med 45 pct. i forhold til sidste år, skriver A.P. Møller - Mærsk i regnskabet for tredje kvartal af 2013.

Selskabets fokus på at løfte produktiviteten gav i kvartalet den højeste produktivitet målt i kranløft per time i 2013 og et niveau, der lå 6 pct. over gennemsnittet for 2012.

APM Terminals forventer fortsat et bedre resultat end i 2012 (701 mio. dollar) baseret på resultatet for de første ni måneder og understøttet af containermængder fra nye terminaler samt forbedringer af produktiviteten i eksisterende faciliteter.

/ritzau/FINANS