Mærsk havnene tjente 1145 mio. kr.

APM Terminals, havnedivision i A.P. Møller - Mærsk, klarede sig bedre end ventet på bundlinjen i tredje kvartal af 2013. Havneforretningen omsatte for 6326 mio. kr. og bundlinjen (NOPAT) var på 1145 mio. kr.

APM Terminals forventer fortsat et bedre resultat end i 2012 (701 mio. dollar) baseret på resultatet for de første ni måneder og understøttet af containermængder fra nye terminaler samt forbedringer af produktiviteten i eksisterende faciliteter. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 6229 mio. kr. og 985 mio. kr. på bundlinjen, ifølge et estimat indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt.

I samme kvartal af 2012 var der i havneforretningen en omsætning på 6263 mio. kr. og et bundlinjeresultat på 935 mio. kr.

Divisionen øgede mængderne med 4 pct. i forhold til samme periode sidste år og nåede 9,3 mio. tyve fondscontainere (TEU). Afkastet af den investerede kapital var på 14,2 pct. Ifølge Drewry steg det totale marked for containerterminaler i TEU med 4 pct. i tredje kvartal og 3 pct. i årets første ni måneder.

Det fremgår i øvrigt, at mængderne fra kunder uden for Gruppen steg med 6 pct. i årets første ni måneder og nåede 50 pct. af den samlede mængde mod 48 pct. i de første ni måneder af 2012.

- Omsætningen steg med 7 pct. som følge af et højere aktivitetsniveau samt højere byggeomsætning på vegne af visse koncessionsgivere, hvilket også reducerede EBITDA-marginen. Resultatet for associerede virksomheder og joint ventures, der primært er placeret i markeder med høj vækst, steg med 45 pct. i forhold til sidste år, skriver A.P. Møller - Mærsk i regnskabet for tredje kvartal af 2013.

Selskabets fokus på at løfte produktiviteten gav i kvartalet den højeste produktivitet målt i kranløft per time i 2013 og et niveau, der lå 6 pct. over gennemsnittet for 2012.

APM Terminals forventer fortsat et bedre resultat end i 2012 (701 mio. dollar) baseret på resultatet for de første ni måneder og understøttet af containermængder fra nye terminaler samt forbedringer af produktiviteten i eksisterende faciliteter.

/ritzau/FINANS