Mærsk-gasfund giver grobund for udbygning

Der er glæde hos A.P. Møller-Mærsk efter fundet af gas og kondensat i undersøgelsesboringen Luke-1X i Nordsøen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fundet er ikke det største, men åbner perspektiver i forhold til det eksisterende Elly-felt.

- Fundet i sig selv er måske ikke så stort, men kombineret med fundet i Elly, som jo er en del år gammelt og står for en udbygning i nær fremtid, er der jo sandsynligvis tilstrækkelige volumener til, at en fælles udbygning kan finde sted, siger Head of Maersk Oil Exploration, Lars Nydahl Jørgensen.

Han ser fundet som et godt eksempel på, hvordan to fund, der hver for sig ikke er så imponerende i størrelse, i kombination kan blive interessant. Og med det opmuntrende fund in mente er der gode chancer for, at det danske selskab vil efterforske yderligere i området.

- Det er ikke usandsynligt, at vi kommer til at bore en efterforskningsbrønd mere i området allerede i år eller måske næste år, siger Lars Nydahl Jørgensen, der samtidig fortæller, at det nye fund gemmer på en teknologisk udfordring.

- Teknologisk er Luke interessant på grund af højt tryk og høj temperatur. Det er under alle omstændigheder en udfordring og noget, som industrien jo først i de senere år er begyndt at kaste sig over, fortæller Lars Nydahl Jørgensen.
Det er endnu for tidligt at sige noget om mængderne i forhold til Luke-1X