Mærsk fravælger KPMG efter udsigt til ny revisorlov

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, tager nu bestik af udsigten til en ny revisorlov, der stiller større krav til revisors uafhængighed, og rederiet fravælger derfor KPMG til fordel for PwC for at sikre fleksibilitet.

Tidligere har KPMG sammen med PwC stået for revisorarbejdet i Mærsk, men det vil blive indstillet til næste generalforsamling, at PwC nu vælges som enerevisor. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Tidligere har KPMG sammen med PwC stået for revisorarbejdet i Mærsk, men det vil blive indstillet til næste generalforsamling, at PwC nu vælges som enerevisor.

Den nye lov, der var i høring med frist mandag, betyder blandt andet, at revisor ikke længere må levere en række rådgivningsydelser, herunder skatterådgivning, mens børsnoterede og finansielle virksomheder nu maksimalt må have den samme revisor i en periode på syv år.

- Grundet nye EU-regler om rotation og karensperioder for revisorer samt begrænsning i de rådgivningsopgaver, en generalforsamlingsvalgt revisor må udføre, må vi gå fra to til én revisor. Derved sikres Mærsk Gruppen fremover størst mulig fleksibilitet i valget af revisorer og rådgivere, oplyser Mærsks bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, i en mail til Børsen.

KPMG vil ikke kommentere bruddet med Mærsk, men vurderer, at der vil komme en omsætningsmæssig omfordeling blandt revisionshuse som følge af den kommende revisorlov.