Mærsk fravælger KPMG efter udsigt til ny revisorlov

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk, tager nu bestik af udsigten til en ny revisorlov, der stiller større krav til revisors uafhængighed, og rederiet fravælger derfor KPMG til fordel for PwC for at sikre fleksibilitet.

Foto: MIKE BLAKE. Tidligere har KPMG sammen med PwC stået for revisorarbejdet i Mærsk, men det vil blive indstillet til næste generalforsamling, at PwC nu vælges som enerevisor.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Børsen.

Tidligere har KPMG sammen med PwC stået for revisorarbejdet i Mærsk, men det vil blive indstillet til næste generalforsamling, at PwC nu vælges som enerevisor.

Den nye lov, der var i høring med frist mandag, betyder blandt andet, at revisor ikke længere må levere en række rådgivningsydelser, herunder skatterådgivning, mens børsnoterede og finansielle virksomheder nu maksimalt må have den samme revisor i en periode på syv år.

- Grundet nye EU-regler om rotation og karensperioder for revisorer samt begrænsning i de rådgivningsopgaver, en generalforsamlingsvalgt revisor må udføre, må vi gå fra to til én revisor. Derved sikres Mærsk Gruppen fremover størst mulig fleksibilitet i valget af revisorer og rådgivere, oplyser Mærsks bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, i en mail til Børsen.

KPMG vil ikke kommentere bruddet med Mærsk, men vurderer, at der vil komme en omsætningsmæssig omfordeling blandt revisionshuse som følge af den kommende revisorlov.