Mærsk forventer fortsat at være ude af olien inden udgangen af 2018

Der bliver arbejdet hårdt i kulisserne på at finde nye ejere for Mærsks tilbageværende olieaktiviteter, og det er fortsat planen at arbejdet skal være afsluttet inden udgangen af 2018.

Foto: Anne Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er meldingen fra A.P. Møller-Mærsk oven på årsregnskabet for 2017, der viste et milliardunderskud i de tilbageværende olieforretninger.

»Vi har nu både klassificeret både Maersk Drilling og Maersk Supply Service som ophørende aktivitet, og det gør man jo, når man tror på at kunne finde en løsning inden for 12 måneder.«

»Det er vores håb og forventning, at vi når året er gået, så er vi en fokuseret container-, havne- og logistikvirksomhed,« siger administrerende direktør Søren Skou.

I 2017 viste Mærsks olieaktiviteter et underskud på 970 mio. dollar, hvilket var en forbedring fra et minus på 1428 mio. dollar året før. Begge år har været præget af store nedskrivninger og svære markedsforhold som følge af en lav oliepris.

Mærsk har i løbet af 2017 solgt olievirksomheden Maersk Oil til franske Total og rederiet Maersk Tankers til Maersk Holding.

Maersk Drilling blev i Berlingske Business for nyligt kædet sammen med et salg til Maersk Holding, der sammen en unavngiven industripartner angiveligt skulle være klar til at købe selskabet.

Derudover mangler selskabet at finde en løsning for det mindre selskab Maersk Supply Service, der betjener offshore-industrien med sine forskellige services.

Når de to salg er faldet på plads, vil Mærsk dog ikke være helt ude af olien, da en del af betalingen for salget af Maersk Oil var en aktiepost på 3,76 pct. i Total.

Beslutningen om at gå ud af olie blev taget i 2016, hvor Mærsk gjorde det klart, at man fremover ville satse 100 pct. på transport- og logistikområdet.