Mærsk-formand erklærer fuld tillid til strategien

A.P.Møller-Mærsks bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P.Møller-Mærsks bestyrelsesformand, Jim Hagemann Snabe, står fast i troen på selskabets nye strategi om at blive et centralt samlingspunkt for containertransport med dør-til-dør fragt og frasalg af aktiviteter uden for kernen. Selv om den indtil nu ikke har kastet fremgang af sig, da aktien er faldet med 30 pct. det seneste år.

Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag.

»Jeg er helt overbevist om, at branchen vil ændre sig, uanset om vi kaster os over det eller ej. Men det vil tage længere tid, hvis vi ikke gør det, for sådan nogle ændringer, hvor man laver en helt ny platform, kræver nok volumen. Der har vi den fordel, at vi faktisk er størst,« siger formanden.

Han peger på, at Mærsk som en anden skomager bliver ved sin læst ved at satse på de områder, man allerede er gode til, og ikke forsøger at blive til noget andet, og samtidig vil koncernen udnytte de digitale muligheder for at effektivisere virksomheden omkring den fysiske transport. Og det er tilsyneladende et stort potentiale at finde ad den vej.

»Vi kan ikke gøre selve transporten af containere billigere, for det kan simpelthen ikke blive billigere end nu. Problemet er, at det koster meget mere at bede om transport af en container end selve flytningen. Det er jo en kæmpe vækstmulighed for os, hvis vi kan spare nogle af de penge for kunderne,« siger Mærsk-formanden til Børsen.

Jim Hagemann Snabe afløste Michael Pram Rasmussen på formandsposten i marts 2017.

/ritzau/FINANS