Mærsk forhandler om udvikling af iranske oliefelter

A.P. Møller-Mærsk har startet forhandlinger med den iranske regering om potentiel udvikling af en stribe oliefelter i Iran.

(Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Det bekræfter konglomeratet over for Ritzau Finans, efter at Bloomberg News tidligere tirsdag citerede den iranske olieminister for det samme.

Intet er dog fastlagt endnu, og samtidig kan der ikke blive tale om nogen former for aftaler, før de internationale sanktioner mod Iran er hævet, oplyser A.P. Møller-Mærsk.

»Vi kan bekræfte, at vi har holdt møde med repræsentanter fra den iranske regering for at diskutere mulige projekter. Intet er blevet aftalt, og vi kan ikke dele yderligere detaljer. Vi respekterer de internationale sanktioner, og enhver beslutning om engagement i energi- eller transportforretninger i Iran er nødt til at afvente en ophævelse af sanktionerne«, skriver Mærsk-gruppen i en kommentar til Ritzau Finans.

Mødet mellem Mærsk-gruppens repræsentanter og medlemmer af den iranske regering falder sammen med udenrigsminister Kristian Jensens (V) besøg i landet i sammen med en delegation af 60 danske selskaber, herunder A.P. Møller-Mærsk, og den iranske olieminister, Bijan Namdar Zanganeh, håber på et positivt udfald af samtalerne med Mærsk.

»Vi er håbefulde i forhold til, at disse forhandlinger vil kulminere med et positivt udfald«, siger ministeren ifølge Bloomberg News.

Iran vil have grøn energi fra danske firmaer