Mærsk-fonden: Holdingselskab bliver en finansiel buffer

Holdingselskabet giver mulighed for på den finansielle del at have en form for buffer i koncernen, forklarer direktør i A. P. Møller Fonden.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og Lars-Erik Brenøe.
Læs mere
Fold sammen

Med det nye holdingselskab får A. P. Møller - Mærsk en finansiel buffer, der har til hensigt at sikre selskabet til langt ud i fremtiden. Det forklarer direktør i A. P. Møller Fonden, Lars-Erik Brenøe, i et interview med Ritzau Finans.

- Når et holdingselskab dannes, giver det mulighed for på den finansielle del at have en form for buffer i koncernen. I de år, hvor det går rigtig godt i aktieselskabet og giver store udbytter, kan det tilgå holdingselskabet, og så kan en del af det overskud, der går videre til fonden, uddeles til almene formål, siger Lars-Erik Brenøe.

A. P. Møller - Mærsk er vokset enormt de sidste 10 år, som har budt på en fordobling af omsætningen, lyder det fra direktøren i A. P. Møller Fonden. Det har i perioden medført en mangedobling af udbyttet fra aktieselskabet, og derfor er pengestrømmene i hele systemet - både ud af aktieselskabet og op i fonden - blevet meget større.

- I år, hvor det ikke går så godt i aktieselskabet, og udbyttet måske er lidt lavere, kan man så øge udbytterne til fonden og derved uddelingerne, forklarer Lars-Erik Brenøe.

Direktøren fortæller, at den fleksibilitet, der kommer af at have en buffer midt i mellem det aktive aktieselskab og den uddelende fond, vil sikre både erhvervsaktiviteten og uddelingsaktiviteten. Det er således tankegangen bag stiftelsen af holdingselskabet, siger Lars-Erik Brenøe.

- Når vi ønsker at sikre og styrke det aktive ejerskab, så er det på sigt. Det starter selvfølgelig allerede, når vi har stiftet selskabet, lyder det fra A. P. Møller Fondens direktør.