Mærsk får ny DONG-kontrakt til borerig

Maersk Drilling har tirsdag indgået en endelig kontrakt med DONG Energy om leje af boreriggen Maersk Resolve.

Mærsk Innovator er verdens største jack-up rig, og det er et kapløb med tiden at få den færdig, så den kan komme tilbage på kontrakt i Nordsøen. Ellers koster det flere hundrede tusind dollars om dagen i tabt fortjeneste. 2012 er et dyrt år for Maersk Drilling, hvad angår værftsophold (seks ialt), men det er nødvendigt for at opretholde flådens høje standard. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
DONG Energy skal bruge jack-up-riggen til at bore i den britiske del af Nordsøen fra august frem til juni 2014. Kontrakten har en værdi af 58 mio. dollar, eller 336 mio. kr., for Maersk Drilling, et datterselskab til A.P. Møller - Mærsk, fremgår det af en pressemeddelelse.

Allerede i starten af juni kunne Maersk Drilling afsløre, at der var indgået en aftale om udlejning af Maersk Resolve, men først nu er kontrakten blevet endelig.

Efter kontrakten skal Resolve efter planen på værft et par måneder for at blive serviceret og opgraderet, hvorefter DONG Energy igen skal bruge riggen i mindst to år - denne gang til boreopgaver i den danske del af Nordsøen, blandt andet på Hejre-feltet.

- Vi ser frem til at skabe værdi sammen med DONG Energy ved deres mange spændende prospekter, heriblandt udviklingen af det højtprofilerede Hejre-felt, som kræver et antal dybe og komplicerede brønde med højt tryk og høj temperatur, udtaler Maersk Drilling-chef Claus V. Hemmingsen i meddelelsen.

Med kontrakten er Maersk Drilling nu snublende tæt på at have en kontraktdækning på 100 pct. i 2013.