Mærsk får kritiker i tale

Bordet fanger for den ukendte menneskerettighedsorganisation Globalization Monitor, der har kritiseret forholdene på A.P. Møller-Mærsks containerfabrik i Kina.

Foto: Scanpix
Den ukendte menneskerettighedsorganisation Globalization Monitor skal nu uddybe den kritik, som den har rettet mod A.P. Møller-Mærsks containerfabrik i Dongguan i det sydlige Kina. Chefen for Corporate Social Responsibility, CSR, hos olie- og rederigiganten Anette Stube har fået kontakt med organisationen.

"Vi vil præcis vide, hvad det er, de er bekymret over. Vi må have facts på bordet. Derfor vil organisationen blive kontaktet af de uvildige undersøgere før undersøgelsen sættes i værk. De påstande, som rejses, skal undersøges, så vi er helt sikre på at finde det, hvis der er noget galt," siger Anette Stube til Ritzau.

Brudte spilleregler
Organisationen - som er ukendt af Amnesty International - har rejst en sønderlemmende kritik af forholdene på containerfabrikken. Problemet er bare, at organisationen har brudt spillereglerne ved ikke at konfrontere A.P. Møller-Mærsk med kritikken før rapporten blev offentliggjort.

Den uvildige undersøgelse kan først sættes i værk, når de 1900 medarbejdere kommer retur til fabrikken i starten af marts efter to måneders betalt jule- og nytårsferie.

"Efter afrapporteringen tager jeg videre til organisationen i Hong Kong og taler med dem om resultaterne af undersøgelsen, men også for, at vi kan få en forståelse af hinandens synspunkter," siger Anette Stube.

/ritzau/