Mærsk får endelig grønt lys til containerterminal i Costa Rica

APM Terminals har endelig fået grønt lys til at gå i gang med bygningen af en ny containerterminal i den Costaricanske provins Limon.

Højesteret i Costa Rica har givet tilladelse til regeringen og APM Terminals til at begynde byggeriet af Moin containerterminalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Højesteret i Costa Rica har givet tilladelse til regeringen og Terminals til at begynde byggeriet af Moin containerterminalen.

Det skriver shippingavisen Tradewinds.

Der vil blive investeret 1 mia. dollar i terminalen, der ligger i et område, hvor 80 pct. af Costa Ricas maritime handel foregår.

Terminalen skal udvides, så den kan tage skibe op til 13.500 teu mod i dag blot skibe på 2500 teu.

- Den nye terminal vil forstærke landets globale konkurrenceevne og den socioøkonomiske udvikling i Limon-provinsen, udtaler chefen for APM Terminals i Centralamerika og tilføjer:

Det vil være en topklasse, moderne, sikker og effektiv terminal, der skal drives efter internationale standarder og regler.

Terminalen ventes færdig 36 måneder efter påbegyndelsen.

Så sent som i juli var der problemer for APM Terminals, der fik koncessionen i foråret 2012 med ventet byggestart i år. Men i juli opstod der problemer med at få en byggegodkendelse til en adgangsvej, og for tredje gang blev deadline udskudt med tre måneder til oktober.

Allerede i den tidlige fase løb Moin-projektet ind i problemer, blandt andet med lokale fagforeninger, der var utilfredse med de vilkår, som APM Terminals havde sikret sig i aftalen med staten. De har også protesteret mod Moin så sent som sidste år af frygt for, at priserne på fragt af blandt andet bananer vil stige.