Maersk Energy-direktør: Tror på aftale med regeringen om Tyra snart

A.P. Møller-Mærsk og regeringen kan være tæt på en aftale om det vigtige gasfelt Tyra i Nordsøen.

Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

Hovedparten af den danskproducerede naturgas transporteres igennem Tyra-feltet, men det står efter tre årtiers produktion på usikker grund og kræver enorme investeringer for at holdes i drift.

For nylig meddelte Maersk Oil, at feltet vil lukke ned i oktober 2018, med mindre der findes en ny rammeaftale med mere gunstige skattevilkår fra den danske stat.

Der blev i første omgang meldt om en forhandlingsdeadline ved nytår, men samtalerne fortsætter, fortæller Claus V. Hemmingsen, viceadministrerende direktør i Mærsk og chef for Energy-divisionen.

- Vi er i konstruktiv dialog med den danske regering om Tyra-feltet, og vi forventer at få en aftale snart, der sikrer en fortsættelse for feltet, siger Claus V. Hemmingsen på en telekonference oven på Mærsks årsregnskab for 2016.

Tyra-feltet ligger 225 kilometer vest for Esbjerg og begyndte at producere gas i 1984. Samtidig er feltet knudepunkt for produktionen fra flere andre felter, og mere end 90 pct. af den danske naturgas fra Nordsøen bevæger sig igennem feltet.

Maersk Oil er operatør på feltet og ejer 31,2 pct. af rettighederne via sit delejerskab af DUC, Dansk Undergrunds Consortium.