Mærsk efter hackerangreb: IT-systemer nedlukket flere steder

A.P. Møller-Mærsk bekræfter onsdag morgen, at koncernen tirsdag 27. juni er blevet ramt af det globale hackerangreb kaldet Petya, og at IT-systemer er nede i flere afdelinger og i enkelte forretningsben.

A.P. Møller-Mærsk bekræfter onsdag morgen, at koncernen tirsdag 27. juni er blevet ramt af det globale hackerangreb kaldet Petya. Fold sammen
Læs mere
Foto: Aly Song
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Mærsk i en fondsbørsmeddelelse.

»Vi har inddæmmet forholdet og arbejder på en teknisk udbedringsplan med vores hoved-IT-partnere og globale IT-sikkerhedsbureauer.«

»Vi har nedlukket et antal systemer for at hjælpe med at inddæmme forholdet. På nuværende tidspunkt er vores enheder Maersk Oil, Maersk Drilling, Maersk Supply Services, Maersk Tankers, Maersk Training, Svitzer og MCI ikke operationelt påvirket,« tilføjer Mærsk i meddelelsen.

Mærsk oplyser desuden, at Maersk Line-fartøjer er manøvrebare, i stand til at kommunikere og at besætninger er i god behold, mens APM Terminals er påvirket "i et antal havne".

»Vi fortsætter med at vurdere og styre situationen for at minimere påvirkningen på vores aktiviteter, kunder og partnere fra den nuværende situation. Planer for driften implementeres og prioriteres. Den samlede påvirkning af vores forretning vurderes,« skriver Mærsk desuden.

Ifølge Bloomberg News er Maersk Line stadig ikke i stand til at tage imod nye ordrer. Samtidig understreges det af Vincent Clerc, der er er kommerciel direktør for Maersk Line, at alle data er intakte.