Maersk dropper olieplaner i Vestgrønland

Med henvisning til den lave oliepris tilbageleverer Maersk Oil sin licens til at bore olie ud for Vestgrønland.

Med henvisning til den lave oliepris tilbageleverer Maersk Oil sin licens til at bore olie ud for Vestgrønland. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drømmen om et muligt olieeventyr på den grønlandske vestkyst er nu lige så kold som det hav, det skulle have fundet sted i.

Maersk Oil har sammen med tre andre olieselskaber valgt at levere sine licenser til at udvinde olie tilbage til det grønlandske selvstyre, når de udløber til nytår.

»Med det nuværende niveau for oliepriser, har Maersk Oil besluttet ikke at forlænge sin licens i Baffin Bugten, når den udløber i 2016,« skriver selskabet i en mail.

Det danske selskab har aldrig påbegyndt egentlige boringer i området, men har foretaget flere indledende undersøgelser.

De fire olieselskabers beslutning om at tilbagelevere licenserne er blot det seneste eksempel på, at de vestgrønlandske oliedrømme er på vej til at ende som et luftkastel

Forrige nytår droppede også Dong Energy og det norske Statoil deres planer i området og leverede licenserne tilbage med henvisning til, at det er for dyrt og for besværligt at bore efter olie i de arktiske egne.

Samme tendens har gjort sig gældende i Alaska, hvor ikke færre end 80 procent af de udstedte licenser er afleveret tilbage.