Maersk Drilling-topchef vil ikke udelukke nedskrivninger

Med et markedsmiljø, der er tungt præget af stærkt pressede oliepriser, er der også kommet noget mere pres på Maersk Drillings forretning.

»Det kan ikke udelukkes, hvis der ikke findes nyt arbejde til riggene. Men den vurdering, vi har taget om ikke at nedskrive nu, er jo taget ud fra det, vi kan se nu - og ud fra en betragtning af, at raterne er der, hvor de er nu. Det er helt afgjort markedsbestemt, så det er jo noget, vi må vurdere løbende,« siger Claus V. Hemmingsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet, der lever af at udleje borerigge og boreskibe til olieselskabernes projekter, er nemlig også mærket af, at olieselskaberne ikke længere tjener nær så mange penge på den sorte råvare, fordi det derfor ikke altid er rentabelt for selskaberne at bore, hvis priserne er for lave. Og det sætter sig i kontrakterne til Maersk Drilling, der bliver færre og til lavere rater end tidligere.

Alligevel kom selskabet rigtig flot ud af 2015, fordi Maersk Drilling trods de svære vilkår har formået at sikre masser af arbejde til sin flåde gennem hele sidste år. Også derfor blev det i en nyligt foretaget nedskrivningstest ikke fundet nødvendigt at nedskrive værdien af selskabets rigge og skibe.

Det skete i et miljø, hvor søsterselskabet Maersk Oil, der også er en af Maersk Drillings kunder, måtte sluge nedskrivninger på samlet 2,6 mia. dollar på grund af de faldende oliepriser.

Det kan dog fortsat heller ikke udelukkes, at der vil komme nedskrivninger på Maersk Drillings aktiviteter i løbet af de kommende år, hvor kontraktdækningen ser ud til at falde betydeligt.

»Det kan ikke udelukkes, hvis der ikke findes nyt arbejde til riggene. Men den vurdering, vi har taget om ikke at nedskrive nu, er jo taget ud fra det, vi kan se nu - og ud fra en betragtning af, at raterne er der, hvor de er nu. Det er helt afgjort markedsbestemt, så det er jo noget, vi må vurdere løbende,« siger Claus V. Hemmingsen, der er administrerende direktør hos Maersk Drilling, i et interview med Ritzau Finans.

Ved indgangen til 2016 var Maersk Drillings kontraktdækning 77 pct., mens dækningen for 2017 lå på 53 pct., og for nuværende er dækningen for 2018 43 pct.

Ifølge beregninger fra Nordeas senioranalytiker Stig Frederiksen svarer dækningen på 77 pct. i 2016 til en omsætning på 1,9 mia. dollar. I 2015 omsatte Maersk Drilling for 2,5 mia. dollar.