Maersk Drilling skærer 70 stillinger i hovedkvarteret

A.P. Møller-Mærsks borerigselskab skærer 70 stillinger fra i sit hovedkvarter som følge af den fortsatte nedgang i olieindustrien.

Foto: CLAUS FISKER

A.P. Møller - Mærsks borerigselskab, Maersk Drilling, skærer 70 stillinger fra i sit hovedkvarter i Lyngby som følge af den fortsatte nedgang i olieindustrien. Det fremgår af en meddelelse mandag formiddag.

Omkring 20 af de stillinger, der skal nedlægges, er ledige stillinger, der ikke bliver genbesat. Maersk Drilling har i forvejen sagt farvel til flere end 600 offshoreansatte i de seneste 12 måneder.

- Til dato har Maersk Drilling formået at reducere sine omkostninger med mere end 15 procent, siger Claus V. Hemmingsen, der er administrerende direktør for Mærsks energiaktiviteter, i meddelelsen.

- De ugunstige markedsforhold påvirker os dog fortsat tungt, og en reduktion af personalet til lands er et uheldigt, men nødvendigt træk for at forsvare fremtiden for vores selskab, tilføjer han.

Lav oliepris har sat aktiviteten i branchen ned, og det giver en overkapacitet af borerigge. Det betyder, at ni ud af 23 af Maersk Drillings enheder ligger stille i øjeblikket, lyder det i meddelelsen.

Sparerunden i Maersk Drilling er blot den seneste i rækken i olieforretningen hos A.P. Møller - Mærsk.

I august besluttede Maersk Supply Services, der servicerer olie- og gasindustrien, at skille sig af med 20 skibe, hvilket gjorde 400 besætningsmedlemmer arbejdsløse.

Tidligere i oktober sagde Maersk Supply Services så også farvel til 65 ansatte i administrationen.

I august måtte Maersk Drilling afskedige over 100 medarbejdere, efter at en kunde opsagde kontrakten på boreskibet Maersk Valiant i Den Mexicanske Golf.

A.P. Møller - Mærsk står midt i en større omlægning i forbindelse med en ny strategi.

Fremover skal det danske konglomerat deles op i to hoveddivisioner - en for transport og logistik og en for energi.

Maersk Drilling hører til sidstnævnte sammen Maersk Oil, Maersk Tankers og Maersk Supply Service. Energidivisionen kan eventuelt blive solgt helt eller delvist fra eller selvstændigt børsnoteret, har Mærsk tidligere oplyst.

Der ventes nyt om strategien på en kapitalmarkedsdag i A.P. Møller - Mærsk 13. december.