Maersk Drilling og Maersk Supply Service etablerer nyt joint venture

De to Mærsk-selskaber Maersk Drilling og Maersk Supply Service stifter et fælles selskab, der skal tilbyde nedlukningstjenester til olie- og gasoperatører.

Foto: PR

Efter flere generationers produktion er der nemlig et stigende antal offshore olie- og gasfelter, der er på vej mod slutningen af deres økonomiske liv, skriver Maersk Supply Service i en meddelelse om begrundelsen for at etablere joint venture-selskabet.

Alene i Nordsøen ventes mere end 400 olie- og gasfelter at lukke deres produktion inden 2026, hvilket formentlig kommer til at koste omkring 56 mia. dollar. Globalt er tallene endnu større, da mere end 700 felter ventes at få brug for hjælp til nedlukning.

»Med det voksende behov for nedlukning af gamle felter kigger både regeringer og olie- og gasoperatører efter erfarne partnere til at håndtere og udføre denne udfordrende opgave.«

»Ved at udnytte de to selskabers stærke erfaringer såvel som vores komplementære aktivgrundlag og kompetencer kan vi reducere risikoen og reducere de samlede omkostninger for kunderne,« siger Jørn Madsen, administrerende direktør for Maersk Drilling, i meddelelsen.

De to selskaber vil ifølge meddelelsen investere lige meget i joint venture-selskabet hen over det kommende år. Investeringen i joint venture-samarbejdet ventes at lande på omkring 20 mio. dollar for derved at kunne dække de første års aktiviteter.

Maersk Drilling og Maersk Supply Service er de to selskaber, som stadig mangler at blive afhændet af Mærsk-koncernen i den overordnede strategi om at satse mere på transport- og logistikvirksomhed.

I meddelelsen bliver det forklaret, at det nye joint venture-selskab ikke ændrer ved planerne om fremtidig afhændelse af Maersk Drilling og Maersk Supply Service.