Mærsk-døtres selskaber i rødt

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers to døtre Kirsten Olufsen og Leise Mærsk Mc-Kinney Møller mærker på egen krop de hårde tider for skibsfarten.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bor i Sverige og har ikke noget dansk registreret selskab. Hun er dog den mest aktive af de tre døtre i familievirksomheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Døtrenes private anpartsselskaber, K. Olufsen Shipping og L. Møller Shipping, viser således et underskud før skat på henholdsvis 6,8 og 6,7 mio. kr. i 2009 mod et overskud i begge selskaber året før på 4,4 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

»Resultatet i selskaberne afspejler markedssituationen,« lyder den kortfattede kommentar fra direktør Lars-Erik Brenøe, der er personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller. 

Læs også: Her er arvingerne til Mærsk-milliarderne

Overkapacitet og lave fragtrater kendetegnede 2009, hvor A.P. Møller-Mærsks containerskibsforretning alene tabte over 11 mia. kr. 96-årige Mærsk Mc-Kinney Møllers yngste datter, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, bor i Sverige og har ikke noget dansk registreret selskab. Hun er dog den mest aktive af de tre døtre i familievirksomheden, hvor hun sidder som næstformand i A.P. Møller-Mærsk og som næstformand i den såkaldte Almenfond, der kontrollerer landets største virksomhed.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er desuden formand for bestyrelsen i familieselskabet Estemco, som hendes far og søstre er medejere af. Her viser bundlinjen for 2009 et overskud på 169 mio. kr. mod et tab året før på knap 390 mio. kr. Værdien af selskabets aktiebeholdning er i årets løb vokset til knap 212 mio. kr. mod 167 mio. kr. i 2008, fremgår det. 

Læs mere: Her er hr. Møllers fødselsdagsgave til sig selv

Hvilke aktier, selskabet ejer, er ikke oplyst, men i starten ejede Estemco kun aktier i de to oprindelige Mærsk-selskaber, D/S Svendborg og D/S 1912, der nu er fusioneret til A.P. Møller-Mærsk. De fire familiemedlemmer hæver tilsammen et udbytte på 8 mio. kr. mod 7 mio. kr. året før.