Mærsk-direktør: »Endelig kan vi komme med gode nyheder«

I en tid med faldende oliepriser, hvor Mærsk-koncernen har været nødt til at lukke ned for nogle gamle oliefelter, er direktør for Maersk Oil, Jakob Thomasen begejstret for at skyde et nyt britisk gas-eventyr igang.

Jakob Thomasen topchef for maesk oil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Maersk Oil har sat sig tungt på det største gasfund i den britiske del af Nordsøen i 25 år.

Mandag blev det offentliggjort, at de britiske myndigheder har givet Mærsk-koncernens olie - og gasselskab, Maersk Oil grønt lys til at gå i gang med at udvinde gas fra det såkaldte Culzean-projekt. Det forventes at ville kunne dække fem procent af gasforbruget i Storbritannien, når produktionen går i gang i 2019.

Maersk Oil kommer til at sidde på halvdelen af projektet. Og det er er en god investering på trods af den seneste tids voldsomme fald i prisen på olie og andre energiformer, mener direktør for Maersk Oil, Jakob Thomasen.

»Det giver jo mening, fordi vi kan lave nogle økonomisk fornuftige projekter, selv ved de lave oliepriser. Og det er rigtigt tilfredsstillende - nu hvor der mest er dårlige nyheder i vores branche - at kunne komme med nogle gode nyheder,« siger han til TV2 Finans.

Ifølge direktøren er det en kombination af flere forskellige faktorer, der har givet ham tro på, at det britiske projekt kan blive en god forretning og leve op til Mærskkoncernens generelle målsætning om en forrentning på 10 procent af sine investeringer.

»Det er både størrelsen, beliggenheden og så det også det, at man her i Storbritannien har givet nogle skattevilkår, som gør det attraktivt at investere,« siger Jakob Thomasen.

Se hele indslaget med Mærsk-direktøren herunder.