Mærsk: Containeralliance vil etablere fond i tilfælde af konkurs

Containeralliancen The Alliance, der består af flere af Maersk Lines konkurrenter, vil etablere en fond, der skal beskytte rederierne i tilfælde af konkurs, skriver nyhedsmediet Lloyd's List.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Ideen til fonden er opstået i lyset af sydkoreanske Hanjin Shippings forlis i august sidste år, som betød, at skibe strandede på verdenshavene med kunders fragt om bord.

- En uafhængig fond skal sikre, at kundernes fragt om bord på de berørte medlemmers skibe vil blive leveret til den pågældende havn, hedder det i en udtalelse fra et af alliancemedlemmerne Hapag-Lloyd ifølge Lloyd's List.

- Kundernes reaktion på hændelsen sidste sommer viste en klar efterspørgsel på sådan et sikkerhedsnet, og The Alliance-partnerne er stolte af at kunne præsentere den første af denne type beredskabsplaner inden for containershipping, lyder det videre.

Fondens størrelse er endnu ikke besluttet.

The Alliance er et samarbejde mellem rederierne Hapag-Lloyd, Mitsui OSK Lines (MOL), Nippon Yusen Keisha (NYK) og Kawasaki Kisen Kaisha (K-Line) og Yang Ming. Hanjin var også medlem af alliancen.

/ritzau/FINANS