Maersk-chef varsler ny æra for shipping

Mens Maersk Line tog det første af de gigantiske Triple-E containerskibe i brug i denne uge, melder topchef Søren Skou, at branchen må indstille sig på permanent lavere vækstrater.

Maersk Lines nye Triple-E skib ' Mærsk Mc-Kinney Møller'. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maersk/ Pressefoto
Mandag lagde det første af Maersk Lines nye kæmpe containerskibe for første gang fra fra kaj i Sydkorea. Det er verdens største er det første i en ordre på i alt 20 skibe.

Mens Maersk Line tager Triple-E-klassen i brug advarer top-chef Søren Skou imidlertid om udsigten til permanent lavere vækst i branchen. Faktisk skal shipping-industrien indstille sig på, at efterspørgslen fremover vil ligge på niveauer bare halvt så høje, som i de sidste 20 år. Det skriver Financial Times.

»Det meste af det, man kan transportere i containere bliver allerede transporteret i containere. Jeg tror, at virkeligheden er, at vores branche skal vænne sig til lavere vækst, end vi har haft tidligere,« siger Søren Skou, som indstiller sig på vækstrater mellem fire og fem procent i de kommende år. I årene op til finanskrisen i 2008 lå niveauet tæt på 10 procent.

Han understreger, at Triple-E-skibene ikke vil øge kapaciteten på ruten mellem Europa og Asia, da de skal erstatte ældre skibe. Lykkes det at fylde kæmpeskibene op, vil det kunne skære op til 30 procent af Maersk Lines enhedsomkostninger.