Maersk bygger stort på havnen i Esbjerg

Maersk Oil vokser i Esbjerg og får bygget nyt kontorhus til op imod 200 millioner.

Det høje aktivitetsniveau inden for olie og gas giver vokseværk hos A.P. Møller-Mærsk-selskabet Maersk Oil, der nu får bygget et stort kontorhus på havnen i Esbjerg.

I 2012 steg antallet af Maersk Oil-ansatte i oliebyen og på boreplatforme i Nordsøen med cirka 150 mand til 450, og selskabet har nye planer om efterforskning og investeringer.


"Vi forventer flere ansættelser i de kommende år. Vi har øget antallet af medarbejdere over de senere år både i København og Esbjerg, idet den løbende vedligeholdelse af vores ældre installationer kræver større indsats, og i det hele taget forventer vi, at vi udvikler nyt potentiale på flere forretningsområder," udtaler Mark Wallace, dansk landechef for Maersk Oil.

I øjeblikket sidder de Maersk Oil-ansatte på flere adresser i Esbjerg, men om to år bliver de samlet i et fem etager højt kontorhus på 10.000 kvadratmeter. Huset får plads til 640 mennesker og skal ligge på havnen, hvor et tidligere frysehus bliver revet ned.Prisen for kontorhuset bliver ifølge Maersk Oil 100-200 millioner kroner, og den Herning-baserede entreprenør KPC Byg skal stå for byggeriet og efterfølgende eje bygningen, som så bliver lejet ud til Maersk på en 11-årig kontrakt.

Nedrivningen af frysehuset går i gang i næste måned, og kontorhuset ventes at stå færdigt i begyndelsen af 2015.

Beslutningen om byggeriet glæder Esbjergs borgmester:

"Symbolværdien i, at man vælger at bygge 10.000 kvm er jo kraftig - et signal om, at man tror på Esbjerg langt ud i fremtiden. Det er godt for sektoren og hele branchen," siger Johnny Søtrup (V), der også sidder i bestyrelsen for Esbjerg Havn.