Mærsk borer i Nordsøen igen

A.P. Møller Mærsks olieselskab, Maersk Oil, sender 1,5 milliarder kroner efter ny oliejagt i Nordsøen, hvor selskabet ikke har boret i 10 år.

Mærsk Oil sender 1,5 milliarder kroner efter olieboringer i Nordsøen. Fire boringer skal øge produktionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Oil er på evig jagt efter ny olie, og nu sender selskabet for første gang i 10 år penge efter olieboringer i Nordsøen. Der er tale om fire boringer, som sammenlagt koster mindst 1,5 milliarder kroner, skriver Børsen.

Dermed håber Maersk Oil at finde olie og gas i den danske del af Nordsøen og vende mange års faldende produktion i de danske oliefelter.

Maersk Oil står for over 80 procent af den danske olie og gas-produktion sammen med staten, Shell og Chevron, og håbet er, at man nu gør nye fund, der skal holde gang i den danske del af Nordsøen.

»Vi har haft mange højtuddannede tekniske folk på denne opgave med at finde ny olie i Nordsøen. Vi har evalueret deres arbejde og har besluttet at gennemføre sammenlagt fire boringer i den danske del af Nordsøen,« siger Mark Wallace, landechef for Maersk Oil i Danmark, til Børsen.

Boringerne finder sted i 2013 og 2014, og omkostningerne ligger på op til 500 millioner kroner ved gennemførelse af hver boring. Ved første boring i september, var der imidlertid intet olie at komme efter.

»Det er udfordringen i oliebranchen, man borer efterforskningsboringer, og måske en ud af fem giver noget i gennemsnit, så vi håber at finde noget med de næste boringer,« siger Mark Wallace.

Med de kommende boringer løber Maersk Oils investeringer i Nordsøen op i omkring 10 milliarder kroner med udbygning af Tyra-feltet og forbedringer af platforme. Ved seneste kvartalsregnskab måtte Maersk Oil nedjustere sin prognose for 2013, så selskabet nu kun venter en produktion på 235.000 tønder om dagen. Til sammenligning var produktionen helt oppe på 428.000 tønder dagligt i 2009. Det kræver op mod 30 milliarder kroner om året i investeringer for at rette op på tallet, så Maersk Oil i 2020 kan ramme målet på 400.000 tønder om dagen.