Mærsk bestiller kæmpeskibe for 12 mia. kroner

Maersk Line har bestilt 11 nye Triple E-containerskibe til en samlet pris på over 12 milliarder kroner, oplyser rederiet.

Maersk Line køber nye megaskibe for mere end 12 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Line har bestilt 11 nye Triple E-containerskibe, der hver især har en størrelse på 19.630 tyvefondscontainere (teu). Prisen lyder på 1,8 mia. dollar svarende til 12,3 mia. kr.

Det oplyser Maersk Line i en pressemeddelelse.

Maersk Line har lagt bestillingen hos Daewoo, der har base i Sydkorea, og ud over de 11 nye skibe har det danske rederi option på yderligere seks skibe, oplyser Maersk Line i en pressemeddelelse.

De nye skibe, der bliver de største i Maersk Lines flåde, vil erstatte mindre skibe, der desuden er knap så effektive som det nye. Det er planen, at de skibene skal sejle på den vigtige rute mellem Asien og Europa.

»Jeg er meget glad for denne ordre. Disse skibe vil hjælpe os med at være konkurrencedygtige på handelsruten Asien-Europa, og de vil være vigtige i forhold til vores strategi om at vokse i takt med markedet. Det er den anden store ordre i år, og vi forventer at bestille flere skibe, som vi kan føje til vores flåde fra 2017 og frem«, siger Søren Toft, der er driftsdirektør (COO) i Maersk Line, i en pressemeddelelse.

De 11 skibe, der hver især er hele 400 meter lange, vil indgå i Maersk Lines flåde mellem april 2017 og maj 2018. Værftet Daewoo, som skal stå at bygge de nye skibe, har i forvejen stået for at bygge 20 Triple E-skibe på 18.300 teu til Maersk Line.

Tidligere på året bestilte Maersk Line syv mindre skibe i størrelsesordenen 3600 teu hver. De skal bruges til datterrederiet Seago, der fragter containere mellem mindre europæiske havne.

Maersk Line ejer i alt 255 skibe og har derudover indchartered 356 skibe.