Mærsk beholder omstridt indisk leverandør

A.P. Møller-Mærsk fortsætter samarbejdet med et transportfirma på selskabets havn i Mumbai trods gentagne tilfælde af vold mod firmaets fagligt aktive ansatte.

Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Mærsk-selskabet APM terminals har afsluttet en undersøgelse af indiske lederes voldelige overfald på to arbejdere fra selskabets terminal i Mumbai i oktober.

Koncernen konkluderer, at der var tale om et privat opgør.

- Der er ikke blevet præsenteret beviser for, at episoden havde noget med deres arbejde at gøre. Derfor har vi valgt at lade sagen ligge, fortæller Pieter Schaffels, fra kommunikationsafdelingen i APM Terminals.

Det internationale transportarbejderforbund, ITF, anklager Mærsk for at holde hånden et firma, der ikke ønsker faglig organisering på havnen. Det er tredje gang på to år, at fagligt aktive bliver overfaldet i Mumbai.

- Vi har før set, at Mærsk tager fejl, når selskabet blankt afviser kritik, både i Indien og Kina. Det er en ommer. Mærsk bør fyre det firma, før der sker flere brutale overfald, mener Henrik Berlau, der er koordinator for det internationale faglige netværk for ansatte i Mærsk og forhandlingssekretær i 3F.