Mærsk bakker op om fyring af Kolding

Danske Banks største aktionær A.P. Møller-Mærsk bakker op om afskedigelsen af Eivind Kolding, der tidligere var en fremtrædende skibsreder i rederiet.

Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk, har tillid til Danske Banks bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Danske Banks bestyrelse træffer beslutninger vedrørende bankens administrerende direktør. Det er ikke et anliggende for A.P. Møller- Mærsk. Jeg har tillid til, at bankens bestyrelse træffer velovervejede og rigtige beslutninger,« skriver bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen i en mail til Berlingske Business.

Eivind Kolding blev anerkendt som en dygtig finansdirektør i A.P. Møller-Mærsk under den tidligere topchef Jess Søderberg. Han blev flere gange nævnt som en mulig afløser for Søderberg i olie- og shippingkoncernen, men i stedet blev Nils Smedegaard Andersen hentet i Carlsberg i 2007.

Eivind Kolding blev i stedet leder af Maersk Line, hvor han arbejdede hårdt på at vende udviklingen i rederiet, der var hårdt presset af faldende fragtrater. Men det arbejde stoppede, da han blev øverste chef for Danske Bank i februar 2012.


Kolding var som repræsentant for Mærsk - der er Danske Banks største aktionær - fra 2001 bestyrelsesmedlem og fra 2011 som formand for banken.

Den nuværende finansdirektør i A.P. Møller-Mærsk, norske Trond Westlie, som i dag er medlem af bestyrelsen for Danske Bank, har kun lidt at sige om skiftet.

»Spørgsmål om, hvem der skal lede Danske Bank, er et anliggende for bestyrelsen, og de drøftelser, vi har haft der, respekterer jeg bør forblive i bestyrelseslokalet. I det aktuelle spørgsmål har banken valgt at lade formanden for bestyrelsen udtale sig, og det er det, jeg forholder mig til,« skriver Trond Westlie i en mail til Berlingske Business.

A.P. Møller-Mærsk er den største aktionær i banken med ca. 20 pct. af aktierne, mens Almenfonden bag A.P. Møller-Mærsk har yderligere 3 procent.