Mærsk-arving vil kapre mere gods til Aarhus

Johan Uggla er gået på jagt efter mere gods til Aarhus Havn fra danske virksomheder, som i dag bruger havnen i Hamborg.

Johan Uggla går i offensiv mod Hamborg. Han vil have mere gods fra danske virksomheder til containerhavnen i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal skrues op for effektiviteten i Aarhus Havn. Selskabet, der driver den østjyske containerhavn, APM Terminals Cargo Service, vil nemlig kapre endnu mere gods fra danske virksomheder, der i dag sender containere ud og ind af Hamborg.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Aarhus har Danmarks største containerhavn med en markedsandel på over 50 procent, men Mærsk-arving Johan Uggla, som er administrerende direktør for APM Terminals Cargo Service i Aarhus, vil gøre containerhavnen i Aarhus endnu stærkere. Det skal ske ved at optimere driften.  »Ambitionen er at tilbyde et endnu stærkere alternativ, så færre vælger en transport på lastvogne via Hamborg med containere. Hamborg har taget markedsandele de seneste fem år, så den udvikling vi vi bremse. Vi vil vinde markedsandele tilbage,« siger Johan Uggla til Jyllands-Posten.APM Terminals Cargo Service er delvist ejet af A.P. Møller - Mærsk og ligger i øjeblikket på en vækst på 3-5 procent i forhold til 2013. Virksomheden omsatte i 2013 for 296 millioner kroner, hvilket er 2 millioner kroner mere end året før. Resultatet før skat voksede til 37 millioner kroner i 2013 mod 29 millioner kroner i 2012.

Målsætningen om yderligere vækst kræver både konkurrencedygtige priser, og at transporten kan foregå let og effektivt ind og ud af terminalen for lastvognene, der henter og bringer containere.

Johan Uggla er barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller. Han er uddannet ingeniør og var ansat i APM Terminals i Brasilien, inden han kom til Aarhus. Inden da var Uggla på APM Terminals' hovedkontor i hollandske Haag.