Mærsk-arving forlader Danske Bank efter 25 år

Morten Olufsen, der er barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller og medlem af bestyrelsen i Mærsk-familiens fond, forlader overraskende sin chefstilling i Danske Bank.

Foto: Ricky John Molloy
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 25 år i Danske Bank forlader Morten Olufsen, der er barnebarn af Mærsk Mc-Kinney Møller, nu banken. Han har selv valgt at stoppe, men han ved endnu ikke, hvad han skal lave fremover.

Det fortæller han til Berlingske Business.

»Det er fuldstændig udramatisk. Jeg har haft 25 fantastiske år i banken, og jeg er bare kommet til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg har lyst til at prøve noget andet. Men jeg ved ikke, hvad det skal være. Men det skal jeg bruge noget tid på at tænke over,« siger Morten Olufsen, hvis fulde navn er Morten Mærsk Mc-Kinney Olufsen.

Han har i øjeblikket en stilling som chef for store erhvervskunder i Danmark i Danske Bank, og han fortsætter i jobbet, indtil banken har fundet en afløser.

Har du sat en bestemt periode af til at finde ud af, hvad du skal lave fremover?

»Det er der ikke lagt planer for endnu. I første omgang skal jeg lave mit arbejde færdigt her, og når jeg så er holdt op på et tidspunkt, sætter jeg mig ned og tænker mig grundigt om.«

Ved du, om det bliver i Danmark eller udlandet?

»Jeg aner ikke, hvad jeg kommer til at lave. Det kan jeg godt afsløre.«

Kunne det blive i A.P. Møller - Mærsk-koncernen?

»Det har jeg meget svært ved at forestille mig.«

Hvorfor?

»Jamen, nu må vi se, men det ligger bestemt ikke i kortene. Nu har jeg lyst til at starte forfra og lave noget helt andet, og så må vi se, hvor det bringer mig hen. Men det bliver ikke i en anden bank. Det er helt sikkert. Jeg er superglad for at have været og være i Danske Bank. Jeg starter på en frisk, og så må vi se, hvad det bliver,« siger Morten Olufsen.

Morten Olufsen har i dag en bestyrelsespost i A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Familiefond, der ejer knap 10 pct. af aktierne i A.P. Møller - Mærsk.

Morten Olufsen er et ud af fire børn af Kirsten og Mikael Olufsen. Kirsten Olufsen er Mærsk Mc-Kinney Møllers næstældste datter, mens ægtemanden, Mikael Olufsen, tidligere har været bestyrelsesformand for forsikringskoncernen Tryg, og før det var han i en række år ansat i A.P. Møller - Mærsk-koncernen.