Maersk-analytikere forventer en Michael Pram i gavehumør

Den samlede analytikerstand tror, at A.P. Møller-koncernen i morgen vil betale et udbyttet til sine aktionærer, der er markant over 2013-udbetalingen.

Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som A.P. Møller-aktionær er det jul to gange om året. Den ene fejres med resten af landet, mens den sidste gaveregn kommer, når shipping- og olieselskabet betaler sit årlige udbytte.

Og i år regner selskabets skare af analytikere med, at bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen vil være i et særdeles godt gavehumør.

Hele 375 kroner per aktie kan man som aktionær forvente i udbytte, hvis man skal tro analytikerne. Det er væsentligt over de 280 kroner, som udbetaltes i 2013.

»Uanset, hvordan vi vender og drejer det, så har der været stigende. Den trend opad forventer jeg fortsætter. En af årsagerne er frasalget af Dansk Supermarked,« siger senioranalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, der dog ikke selv regner med et helt så højt udbytte fra Esplanaden.

»Når jeg tvivler, om man løfter det, så er det fordi, man står med en del forretningsområder, hvor der er en meget kraftig forandring igang,« siger Sydbank-analytikeren med kraftig hentydning til olieprisens fald.

A.P. Møller - Maersk har på deres hjemmeside selv opgjort, hvor meget der er blevet udbetalt i udbytte de seneste ti år, og her bliver 2014 det mest indbringende år for aktionærerne indtil videre, hvis analytikernes spåkugle ellers virker.