Mærsk: Analytikere er delte efter regnskab

Siden A.P. Møller-Mærsks regnskab for andet kvartal blev offentliggjort torsdag morgen, har analytikerne i flere finanshuse tygget regnskabet igennem og revurderet synet på aktien.

A.P.Møller-Mærsk generalforsamling i Bella Centret A.P. Møller-Mærsk Generealforsamling 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handelsbanken er én af dem, der er gået hårdest til værks og har sænket kursmålet for Mærsks B-aktie til 15.500 kr. fra 16.500, mens anbefalingen fortsat hedder "køb".

Det nye kursmål begrundes med, at indtjeningsforventningen i oliedivisionen sænkes 25 pct. som følge af den lavere oliepris, som fører til, at forventningerne til nettoresultatet sænkes 5 pct. for 2015-2016.

Nordea er gået i den modsatte grøft og har skruet op for både kursmål for og anbefaling. Nordea løfter sin anbefaling til "køb" fra "hold", mens kursmålet skrues op til 14.500 kr. fra 13.000 kr.

A.P. Møller-Mærsk leverede torsdag morgen et flot regnskab for andet kvartal, hvor både driften og bundlinjen klart overgik analytikernes forventninger. Driftsresultatet (EBITDA) på 2631 mio. dollar i andet kvartal lå højere mod ventet 2311 mio. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Og bundlinjen gav et nettoresultat før minoriteter på 1086 mio. dollar mod ventet 702 mio. dollar blandt analytikerne.

Mærsks B-aktie steg med 5,9 pct. til 12.610 kr. i torsdagens handel, og B-aktien ligger fredag middag til et fald på 1,0 pct. til 12.480 kr.